Conceptul ACE

Share on facebook
Facebook

Cine suntem noi ?

Suntem in primul rand o ECHIPA. Noi, staff-ul, impreuna cu piticii nostri si parintii acestora. Suntem celule ale comunitatii, ale societatii noastre. Dar mai presus de toate, suntem o familie!
Ne suntem alaturi la fiecare reusita , dar si la fiecare esec a piticilor nostril. Trecem cu fruntea sus de fiecare hop si ne ambitionam si mai tare. Apoi ne imbratisam si zambim!
Ne felicitam la fiecare nota buna, iar la una mai putin satisfacatoare, ne incurajam. Suntem prietenosi, darnici, inventive, extrem de creativi! Suntem #ACE!

Cum a luat nastere #ACE?

#ACE a luat nastere in timp ce pe drum era o pitica ce se anunta a fi un univers nou si extreme de complex pentru doi parinti la inceput de drum – practice, total nestiutori. Si atunci, am inceput sa ne facem planuri si ganduri, si cate si mai cate : “Cum va fi?”, “Ce culoare vor avea ochii?” , “Cand va merge?”, “Cum va fi la gradi?”, “Va fi darnica? Egoista? Respectuoasa? Sociabila? Constiincioasa?”, “La ce scoala va merge? . Dar in primul rand, “Cum va fi copilaria ei?”.

R: Va fi asa cum o vom creste! Va avea valorile pe care i le vom insufla ! Va fi atat de fericita cat o vom face noi!

Si asa a incoltit ACE ! Din dorinta noastra ca ea sa creasca printer copii, jucarii, zambete, dinainte de a sti ea sa faca primii pasi, dinainte de gradi/ scoala.

Astfel, am pornit la drum. Dornici de a avea noi in primul rand un copil fericit. Doar asa , puteam avea si alti pitici multumiti, fericiti, impliniti. Doar asa , puteam crea un altfel de univers pentru piticii care urmau sa ne treaca pragul.

Conceptul ACE – After school

Pentru inceput, ce inseamna aceasta notiune de – after school- ? Tradus mot a mot, “dupa scoala”? Dupa 4h petrecute cu doamna, cu ceilalti colegi? Dupa randuri scrise frumos, in fiecare patratica a caietului Tip I / II? Dupa tabla inmultirii, munca independent, Comper? Dupa reusita sau esec ?

Noi, ne-am dorit sa schimbam un pic lucrurile pentru piticii nostri. Sa oferim o alternativa clasicului afterschool din cadrul scolii.

Statul in aceeasi scoala / clasa/ banca, cu aceiasi colegi, in acelasi cadru formal, timp de inca 4h, stim bine ca si pentru noi adultii poate fi obositor.

Noi stim ca piticii nostril nu au stare. Si e normal, nici nu vrem sa fie statici. Vrem sa se bucure cat mai mult de copilarie ! Sa iasa in curte, sa bata mingea, sa joace ratele si vanatorii, sa se dea in scranciob sau sa alunece pe tobogan. Sa calce in balti si sa faca oameni de zapada.

#ACE nu este locul acela formal unde  doar ne facem temele pentru ca trebuie. Noi le facem cu drag! Invatam unii de la altii metode mai usoare sau mai grele. Venim cu idei noi, pentru a putea intelege mai bine material, pentru aprofundare. Suntem liberi sa dam raspunsuri, chiar daca asta inseamna sa mai si gresim. Asa invatam! Stiti ca piticii sunt diferiti, nu?

Si ce daca la tema avem de scris pluralul la “o ciocolata – doua?” Si atunci, unul raspunde “ciocolati”? Acesta e momentul cand explicam forma corecta , in asa fel incat sa nu ne simtim rusinati. La final , vom sa cerem mai departe 2 CIOCOLATE !

#ACE este locul unde piticii vin nerabdatori sa ne povesteasca ce litera noua au invatat la scoala, ce exercitiu  la MEM i-a pus in dificultate, ce nota mare sau mai mica au obtinut, fara teama de a fi apostrofati ca : “ De ce X a putut mai mult?”

Conceptul #ACE este bazat pe acceptarea si intelegerea ca fiecare copil este diferit, iar corectarea trebuie sa fie bazata pe aptitudinile fiecarui pitic.

De exemplu, unii sunt sclipitori la matematica. Altii au un anume dar de a crea texte impresionante la CLR. Altii picteaza in moduri inimaginabile. Altii joaca fotbal/ tenis/ volei /handball . Si cumva reusesc ei sa obtina si rezultate impecabile la scoala. Toti, rand pe rand, mai au si cate o zi mai innorata, cand concentrarea nu e la ea acasa si au parte de un esec. Fix ala e momentul cand ei abia asteapta sa ne spuna ce au patit, fara teama, stiind ca li se va explica unde, cum si de ce au gresit, fara sa simta ca au dezamagit pe cineva. Pentru ca #ACE este locul unde sunt incurajati sa fie diferiti.

Locul unde ne punem manutele pictate pe pereti, unde facem echipe si jucam toti o partida de fotbal, unde bem o ciocolata calda sau un ceai cand e mohorat afara , sau ne jucam cu pistoalele cu apa in zilele cu 30+ grade.

#ACE este echipa care le asculta rugamintile de a evada din cotidian si de a pleca intr-o zi de vinery, la film/patinoar, in parc sau intr-o excursie cu trenul, pentru ca nu-i asa, toti avem nevoie de o pauza!

Cel mai frumos sentiment este atunci cand , la finalul zilei, ei nu vor sa plece si ne si intreaba mai in gluma, mai in serios : “Nu putem veni si in weekend??”

Acesta este #conceptulACE!

#ACE este de fapt, familia pe care noi ne-am dorit sa o construim. Le stim hobby-urile, ii incurajam, mergem la meciurile lor de fotbal, facem karaoke, dansam, le serbam zilele de nastere, povestim. Ii impacam atunci cand ei considera ca au fost nedreptatiti de vreun coleg si le spunem ca: “ Asa e in orice familie: mai gresim, dar ne iertam si totul va fi bine!”. Si nimeni nu pleaca suparat.

Articole similare

Distribuie :

Share on facebook
Facebook